luni, aprilie 27, 2009

un scenariu care tot mai mult l-as vrea implementat

Adultii sunt cei care invata copii tot ce cred ei ca va fi de folos copilului.
Dar cati dintre adulti ii invata pe copii sa continue sa fie un suflet bun, sa fie buni cu ceilalti, sa colaboreze, sa nu creada in bani ci in principii si valori, cati nu ii invata pe copii sa viseze la o lume a dreptatii si sinceritatii???

Am ajuns la aceasta varsta si ma gandesc ca lumea trebuie sa se schimbe major, paradigmele ei daca vreau sa sune filosofic.

Si mi-a venit in minte ideea unui scenariu care ar putea sa schimbe lumea in bine.

Idea e ca cercetatori ar trebui sa programeze cativa roboti care sa preia rolul de educatie al copiilor nou nascuti.
La un moment dat ar trebui sa nu mai existe adulti pe planeta si din acel moment robotii instruiti anterior, sa preia rolul de educatie al copiilor.
Educatia ar trebui sa fie bazata pe promovarea valorilor.
Un lucru esential cred ca este ca ei sa nu invete ce sunt banii, ce este proprietatea privata asa cum este ea inteleasa azi si cooperarea sa fie modul cel mai frecvent utilizat in educatie.
Ca totul sa mearga bine ar trebui ca tehnologia sa fie si mai bine folosita in eficientizarea munci si in producerea bunurilor necesare.

Deasupra tuturor cred ca trebuie sa se schimbe modul in ne vedem pe noi ca umanitate si stil de viata, adica nu sa traim pentru a strange bani care sa ne ajute sa consumam si apoi din nou sa muncim mai mult sa ne asiguram un nou standard de viata, CI sa muncim si sa invatam pentru a explora aceasta lume si lumea de dincolo de nori, sa exploram creierul, un mod de viata in pace si sa vrem sa intalnim si specii de pe alte planete.
Sigur ca pentru implementarea acestui scenariu lipsesc multe verigi intermediare si apoi se pune intrebarea cine pune in aplicare acest plan si ce se intampla cu oamenii maturi.
Deci, sa incepem sa proiectam viitorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu