luni, decembrie 29, 2008

Curios? Sa descoperi lumea cu un ochi de copil!!

Avem atat de multe de descoperit aici pe pamant. Despre cine suntem, cum functionam, toate speciile de plante si animale existente, cum ele traiesc, comunica si sunt parte a unui sistem in continua dezvoltare, cum noi putem sa ne dezvoltam si sa ne facem viata mai buna. Si apoi avem stiinta cea cu 2 taisuri. Una care ne ajuta sa folosim chimia, fizica, genetica si multe alte stiinte sa aflam informatii despre tot ce ne inconjoara si ce suntem , si alta, care tine oarecum de felul nostru de a fi poate, sa folosim aceste descoperiri pentru a ne distruge pe noi si tot ce este in jurul nostru.

Acestea sunt cateva ganduri pe care le incerc azi.

Janina imi povestea de un reportaj despre orci pe Animal Planet. Cativa oameni de stiinta pasionati si curiosi au urmarit viata acestor animale marine si au facut descoperiri extraordinare.

Nu pot sa nu ma intreb Cati ani ne mai trebuie sa descoperim tot ce se intampla in jurul nostru. Dar traiesc cu o teama ca toate acestea sunt in van deoarece din pacate cea mai feroce specie de pe Terra, omul, este pe cale sa distruga viata pe Terra.
Ironic este ca unii cercetatori au afirmat ca daca, oamenii ar disparea de pe Terra dupa 30 de ani echilibru natural ar fi refacut. Hmmm, 30 de ani. Si ce facem noi 30 de ani?

Cum ai putea sa te plictisesti in aceasta lume cand avem atat de multe de aflat?
Si daca pe toate le vom fi aflat aici pe pamant, nu trebuie sa ne fie grija ce mai avem de analizat, pentru ca avem de studiat spatiu extraterestru unde vom gasi sunt sigur enorm de multe de aflat.

Undeva in timpul primilor ani de scoala curiozitatea mea a fost inabusita si am ramas asa foarte mult timp.

Acum ma bucur din nou de ea si simt ca traiesc!!:)

Cred ca curiozitatea trebuie cultivata, sau mai bine zis intretinuta de cand suntem mici, educatia trebuie sa fie contruita pe a ne ajuta sa devenim curiosi, sa avem curaj sa ne analizam si initiativa sa incercam lucruri noi. Da, asta cred ca trebuie sa faca scoala, sa intretina curiozitatea copiilor si daca vor reusi acest lucru sunt sigur ca scoala va deveni un loc unde sa mergi cu placere.