miercuri, decembrie 17, 2008

Jerry Maguire si serviciile pentru clientii nostrii

In 1996 am vazut filmul Jerry Maguire cu Tom Cruise, Cuba Gooding Jr. si Renée Zellweger.

Vreau sa incep prin ceea ce am spus intotdeauna, si anume ca filmele pe care le vedem si cartile pe care le citim ne ajuta pe fiecare dintre noi sa vedem situatii si posibile situatii de viata. Cred ca depinde de fiecare dintre noi sa invatam ceva din film si in mod sigur acest lucru se intampla pentru ca aceste informatii primite si trecute apoi prin filtrul personal si prin experientele personale la un moment dat ne ajuta sa definim mai bine experientele de viata. Traim diferit experientele prin prisma informatiilor pe care le avem si tot aceste experiente ne ajuta sa luam decizii legate de modul nostru de viata si gandire.

Revenind la film, la vremea respectiva m-a impresionat lupta lui Jerry cu un sistem unde minciuna, ipocrizia si inselaciunea erau instrumente de lucru.

Acum in schimb, dupa o vreme de cand ma ocup de servicii in cadrul organizatiei, si ma refer la training si facilitare pentru organizatii am inceput sa accept si sa o vad ca pe o solutie profesionala o alta idee din film, si anume ideea de a avea un numar mic de clienti dar cu care sa dezvoltam o relatie mult mai puternica, bazata pe principii si profesionalism si care ne ajuta sa fim eficienti.
Cu alte cuvinte, cred ca serviciile pe care le oferim trebuie sa se adreseze unui numar restrans de persoane / organizatii si in acelasi timp trebuie sa se schimbe modul de lucru cu acestia. Trebuie sa dezvoltam o relatie serioasa unde cu adevarat ne pasa de client si unde vrem sa demonstram pe termen lung un impact. Daca energia noastra este disipata in multe parti dar implicarea noastra nu aduce rezultate pentru clientii nostri, atunci nu suntem si nu vom devenii o firma serioasa si cu viitor.
Imi dau seama ca pentru ca pentru ca pe termen lung o asemenea relatie sa se dezvolte cu clientii nostri trebuie sa rezolvam foarte multe aspecte, dar tocmai aici este provocarea pe care o accept si sunt sigur ca va functiona.